Asklegal

Tender | Construction Tender | Services

Prasarana Malaysia Berhad - Road Works


KENYATAAN TENDER (UNTUK BUMIPUTERA SAHAJA)TAJUK TINDER &  NO. TENDER 
"PROPOSED CONSTRUCTION AND COMPLETION OF  UPGRADING WORK  FOR EXISTING ROAD  AND BRIDGE AT  JALAN PJU 1A/46 AT   SUBANG DEPOT AREA, LEMBAH SUBANG, MUKIM DAMANSARA, DAERAH PETALING SELANGOR DARUL EHSAN"  PRASARANA/GPD/CNS(E)/344/958/2020 


KELAYAKAN PENDAFTARAN
LPIPM ("CIDB") 


Perakuan Pendaftaran Kontraktor (PPK) Gred G7  Kategori: CE Pengkhususan CE21 
dan CF01 atau CE02  dan Sijil Perolehan Kerja Kerajaan (SPKK)  Dan Sijil Tarat Bumiputera (STB)


TEMPAT & TARIKH  MULA PENJUALAN DOKUMEN TENDER

Jabatan Perolehan Prasarana Malaysia Berhad, Aras 3. Kompleks Rapid Rail Subang, No. 1 Jalan PJU 1A/46, Off Jalan Lapangan Terbang  Subang, 47301 Petaling Jaya,  Selangor Darul Ehsan 

20 Oktober 2020 (Selasa)  (tertakluk kepada keterangan dalam item No 3 di bawah) 
hingga 30 Oktober 2020 (Jumaat) 
dari jam Dan 9.00 pagi hingga 5.00 petang Pada waktu pejabat (kecuall Cuti Umum, Sabtu & Ahad)


HARGA DOKUMEN TENDER,BENTUK PEMBAYARAN DAN BAYARAN KEPADA 

Jabatan Perolehan Kumpulan
RM750.00 (Ringgit Malaysia Tujuh Ratus Lima Puluh Sahaja) (tidak dipulangkan)
dalam bentuk "Bank Draft' atau Banker's Cheque 
pembayaran kepada 
Prasarana Malaysia Berhad   


TEMPAT SERAHAN & TARIKH TUTUP TENDER

Jabatan Perolehan Prasarana Malaysia Berhad, Aras 1 Kompleks Rapid Rail Subang, No. 1 Jalan PJU 1A/46, Off Jalan Lapangan Terbang  Subang, 47301 Petaling Jaya,  Selangor Darul Ehsan  pada  23 November 2020 (Isnin) sebelum  12.00 tengahari 1. Tender adalah dipelawa daripada kontraktor kontraktor yang berpengalaman serta berdaftar dengan dan di bawah kod pendaftaran seperti yang diperincikan dalam jadual di atas, yang masih sah dan dibenarkan membuat tawaran pada masa ini 

2. Petender adalah DIWAJIBKAN menghadiri sesi taklimat dan lawatan tapak, sepertimana di bawah:
Tarikh : 19 Oktober 2020 (Isnin) 
Masa : 10.30 pagi 
Tompat: Berdekatan kaunter tiket, LRT Lembah Subang, Laluan Kelana Jaya 
Nota : 
I.Kontraktor yang berminat dinasihatkan menghantar wakil yang mempunyai pengetahuan mengenai Tender & Kontrak bagi kerja yang dimaksudkan serta diberi hak kuasa mewakili oleh pihak syarikat. Wakil syarikat adalah diwajibkan untuk membawa bersama Peralatan Perlindungan Diri ("PPE") semasa menghadiri sesi taklimat tender dan lawatan tapak.
II. Mematuhl Standard Operating Procedure (COVID-19) yang telah dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) 

3. Dokumen Tender akan dipamerkan semasa sesi taklimat dan hanya dijual kepada petender yang menghadiri sesi taklimat dan lawatan tapak,
Prasarana TIDAK akan melayan sebarang permintaan pembelian Tender Dokumen sebelum dan/atau selepas dari tarikh yang tertera. 

4.Dokumen Tender hanya akan dijual kepada wakil petender yang sah ("bona fide"). Untuk tujuan tersebut, wakil-wakil petender DIWAJIBKAN membawa surat pengesahan sebaqal wakil dari petender bersama sijil ASAL Perakuan Pendaftaran Kontraktor ("PPK"), Sijil Perolehan Kerja Kerajaan ("SPKK") dan SIII Tarat Bumiputera (STB) yang masih sah tempohnya beserta SALINAN SIJI Yang Telah Disahkan / "Certified True Copy" oleh Setiausaha Syarikat atau Pegawal Kerajaan Kumpulan A.


5.Petender adalah diperingatkan bahawa salinan sijil yang diakui sah oleh Pesuruhjaya Sumpah TIDAK akan diterima selaras dengan arahan Mahkamah Persekutuan Malaysia (Au). (44) dlm JK/MP/53/WP (140/97), 23 Jun 2005).

6.Sebarang pertanyaan mengenal Tender di atas boleh diajukan kepada Jabatan Perolehan Kumpulan, Prasarana di talian 603-7885 2600 wimbungan 1538 dan 1522. Maklumat lanjut mengenai Iklan ini atau profil Kumpulan Prasarana boleh dilayari di laman web kami www.myrapid.com.my.